GAZET VAN ANTWERPEN | Bestelplatform Calabi is vandaag de schakel tussen bijna honderd lokale producenten en meer dan duizend bedrijven in Vlaanderen. Door bestellingen te bundelen, administratie te automatiseren en communicatie te stroomlijnen, maakt Calabi de korte keten schaalbaar zonder de menselijke maat te verliezen.
GAZET VAN ANTWERPEN | Hoewel heel wat chefs liefst met verse producten van bij een lokale boer werken, kiezen ze er uit gemak toch voor om bij een groothandel te bestellen. “Daarom ontwikkelden we Calabi”, zegt oprichter Paul de Lange. “Een bestelsysteem dat het voor chefs net zo makkelijk maakt om bij lokale boeren te bestellen als bij een groothandel.”
Voor chefs als Victor, van het Antwerpse restaurant Victor op de Sint-Paulusplaats, is het bestelplatform een zegen. “Ik werk zoveel mogelijk met lokale boeren, omdat het te zot is om courgettes van vierduizend kilometer ver in te vliegen. En omdat ik verse topkwaliteit wil. Rond Antwerpen vind je dat gewoon. Dus ik kies bewust voor groenten die recht van het veld op het bord komen, van een boer waarvan ik het gezicht en zijn verhaal ken”, zegt Victor. “Dankzij Calabi hoef ik geen kostbare tijd te verliezen in het zoeken naar producenten, rondbellen of mailen voor prijzen en heel de administratie die daarbij komt zien.”
Ook De Volle Grond, een coöperatie van vier landbouwers uit de stadsrand, maakt gebruik van het Calabi bestelplatform. “Wat Calabi biedt, is overzicht voor ons en gemak voor de klanten,” zegt Joost van De Volle Grond. “We zitten nu minder achter onze bestellingen aan, en we kunnen meer focussen op wat echt telt: onze gewassen en onze klanten.”
“Met Calabi herstellen we de relatie tussen de boeren en de chefs. De impact gaat verder dan logistiek of administratie. We houden de korte keten echt kort en zo kunnen de chefs hun gasten vertellen waar hun eten vandaan komt en wie het geteeld heeft.”
Blijf op de hoogte van onze nieuwste functies, en ontvang speciale aanbiedingen.