Reinier en Claire telen biologische groenten op hun velden in en rond Kesselt, Limburg.
Ze verkopen hun groenten aan particulieren en aan restaurants, zoals Harry's in Maastricht.
Met een ophaalpunt in een bakkerij en leveringen aan restaurants is het met het kleine team belangrijk georganiseerd te blijven, zonder tijd te verliezen.
Calabi is hun ideale partner. Op het platform komen alle bestellingen samen. Pakbonnen, kistkaartjes, betalingen, facturen: alles gaat nu vanzelf. Zo worden kostbare uren in de week bespaard, die nu weer op het veld worden besteed!
Julie en haar team begonnen zes jaar geleden een van de eerste regeneratieve boerderijen in de buurt van Antwerpen.
Ze verkopen met een CSA model aan particulieren, en in bulk aan restaurants en cafe's.
Het team staat het liefste op het veld. Calabi helpt hen daarbij, door alle randzaken te automatiseren. Hun klanten vinden het veel eenvoudiger te zien wat er beschikbaar is. En dat zien ze terug: er wordt vaker en meer besteld!
Filip teelt het jaar door biologische groenten, die hij verkoopt in zijn hoevewinkel, en aan korte keten klanten.
Orders organiseren, pakbonnen, kistkaarten en facturen maken: het zijn niet zijn hobby's.
Geen probleem, want Calabi doet dit nu voor hem. Zo kan Filip zich concentreren op zijn prei, asperges en de kippen.
Yassine runt een kleinschalig kombuchabedrijf in Antwerpen. Hij verkoopt aan particulieren met leveringeren in de bakfiets. En aan restaurants en bars in het centrum.
Bestellen ging via whatsapp en instagram, en als eenmansoperatie kreeg hij moeite zijn verkoop te organiseren, zonder focus op zijn creaties te verliezen.
Calabi helpt hem organiseren, en geeft zijn producten de professionele uitstraling die voor zijn sterke merk van belang is.
Kathleen en Bruno werken part-time keihard om op een ecologische, net-zero manier de mooiste en eerlijkste bloemen te leveren.
Ze verkopen aan particulieren met een abonnementsformule, maar leveren ook aan bloemisten.
Voorheen werkten ze met excel, whatsapp en emails. Met Calabi werkt alles veel efficiënter voor hen, en voor hun klanten. Ze zien dit direct terug in meer, grotere bestellingen, en snellere opvolging van betalingen.
De Volle Grond is een coöperatie van biologische boeren die rechtstreeks leveren aan restaurants in en rond Antwerpen.
Door samen te werken, bundelen ze krachten en brengen ze hun verse producten sneller bij chefs die bewust kiezen voor lokale ingrediënten.
Calabi helpt hen om bestellingen, facturen en leveringen moeiteloos te beheren. Zo blijft de focus op wat echt telt: de stad voorzien van eerlijke en gezonde groenten van topkwaliteit.
FoodCoop Maastricht is een coöperatieve supermarkt, gerund door en voor studenten.
Ze bieden biologische, lokale, seizoensgebonden en verpakkingsvrije groenten en fruit aan studenten en andere bewoners van Maastricht.
Voorheen verliep de organisatie grotendeels handmatig, wat veel tijd kostte voor het team van vrijwilligers.
Met Calabi wordt het proces nu efficiënter: bestellingen, betalingen en voorraadbeheer verlopen vanzelf.
Sinds 2021 runnen Lukas en Gaia De Fruittuin, waar ze hun droom waarmaken: gezond en eerlijk fruit telen met respect voor natuur en mens.
Hun biologische appels, peren en bessen vinden hun weg naar klanten via de korte keten, rechtstreeks van de boomgaard naar de consument.
Als kleine teler komt er veel op hen af – van teelt tot verkoop en administratie. Calabi helpt hen foutloos en efficiënt werken: elke kist belandt moeiteloos op een bio-proof leverbon en factuur.
En nog belangrijker: ze winnen kostbare tijd terug om te besteden aan hun fruit, kinderen en honden.
Cid en Cecil runnen El Cider, een ciderhandel gespecialiseerd in natuurcider en poiré. Ze selecteren enkel ciders die passen binnen hun 10 principes, met respect voor biodiversiteit, ambacht en spontane fermentatie. Zonder toegevoegde gisten, zonder onnodige additieven – puur natuur.
Ze werken rechtstreeks samen met producenten uit Frankrijk, Baskenland, België en het Verenigd Koninkrijk. Stuk voor stuk domeinen met een eigenzinnige visie, die cider maken als uitdrukking van hun terroir.
Met hun beperkte tijd is efficiëntie cruciaal. Daarom gebruiken ze Calabi om hun bestellingen richting horeca, winkels en particulieren moeiteloos te beheren. Dat bespaart niet alleen tijd, maar helpt ook hun missie vooruit: natuurcider op de kaart zetten.