🎉 Nieuw! Groei ook met je pakketten, zelfpluk en abonnementen. Met Calabi Community.

Leestips deze zomer voor de korte keten teler

De zomer is (ook) heel druk. Vakantie? Welke vakantie. Voor die zeldzame dagen verlof, of late avond zijn hier enkele boekentips, speciaal uitgezocht om hun concrete inhoud met tips waar je nu en komend seizoen al mee aan de slag kan. Steun ook je lokale boekhandel, en bestel ze daar (en niet online!)

Leestips deze zomer voor Korte Keten Telers

De zomer is (ook) heel druk. Vakantie? Welke vakantie. Voor die zeldzame dagen verlof, of late avond zijn hier enkele boekentips, speciaal uitgezocht om hun concrete inhoud met tips waar je nu en komend seizoen al mee aan de slag kan. Steun ook je lokale boekhandel, en bestel ze daar (en niet online!)

Praktische Teeltkennis

"The Market Gardener" van Jean-Martin Fortier

Hoe je op 1,5 hectare rendabel kunt zijn. Met veel concrete cijfers en methodes waar je komend seizoen mee aan de slag kan.

Extra tip: The Winter Market Gardener, over omzet maken met winterteelt.

"The Organic Seed Grower" van John Navazio

Hoe ga je aan de slag met je eigen zaden? Dit boek helpt je op weg naar meer onafhankelijkheid, zonder elk jaar dure zaden te kopen.

"Fermentista – De gezonde kracht van gefermenteerde groenten" van Marta en Joanna Klejman

Hoe je groenten langer houdbaar maakt, én een extra omzetkanaal creëert.

Bedrijfsvoering

"Growing a Revolution" van David Montgomery

Praktische voorbeelden van boeren die hun grond regenereren terwijl ze winst maken. Bewijs dat duurzaam en rendabel hand in hand gaan.

"To Sell is Human" van Daniel Pink

Waarom verkopen geen vies woord is, en hoe je dat goed doet zonder pusherig te zijn. Ideaal voor telers die willen groeien met B2B verkoop.

"The New Rules of Marketing and PR" van David Meerman Scott

Hoe je zonder budget klanten vindt via sociale media en directe communicatie.

De Belgisch/Nederlandse situatie

"Boeren met Verstand" van Jan Douwe van der Ploeg

Waarom en hoe kleine boeren wél kunnen overleven. Met Nederlandse voorbeelden.

"De Voedselrevolutie" van Volkert Engelsman

Van Eosta-oprichter: hoe de bio-sector is gegroeid.

Context

"We eten ons dood" van Louis De Jager

Wat er mis is met de voedselindustrie, en hoe jij als lokale teler het alternatief bent.

"De mens is een plofkip" van Teun van de Keuken

Over hoe echt eten verdwijnt. En waarom mensen meer dan ooit op zoek zijn naar wat jij doet.

"Ons voedsel" van Louise Fresco

Waarom voedsel het belangrijkste verhaal is dat we elkaar vertellen. Veel aandacht voor niet-Westerse culturen. Met een frisse, realistische kijk op het lokale voedselsysteem.

Blijf op de hoogte

Ontvang aanbiedingen en updates

Blijf op de hoogte van onze nieuwste functies, en ontvang speciale aanbiedingen.

Bedankt, je bent aangemeld!
Oops! Er ging iets mis. We gaan ermee aan de slag: kom later nog eens terug.

Aanbevolen