De zomer is (ook) heel druk. Vakantie? Welke vakantie. Voor die zeldzame dagen verlof, of late avond zijn hier enkele boekentips, speciaal uitgezocht om hun concrete inhoud met tips waar je nu en komend seizoen al mee aan de slag kan. Steun ook je lokale boekhandel, en bestel ze daar (en niet online!)
De zomer is (ook) heel druk. Vakantie? Welke vakantie. Voor die zeldzame dagen verlof, of late avond zijn hier enkele boekentips, speciaal uitgezocht om hun concrete inhoud met tips waar je nu en komend seizoen al mee aan de slag kan. Steun ook je lokale boekhandel, en bestel ze daar (en niet online!)
"The Market Gardener" van Jean-Martin Fortier
Hoe je op 1,5 hectare rendabel kunt zijn. Met veel concrete cijfers en methodes waar je komend seizoen mee aan de slag kan.
Extra tip: The Winter Market Gardener, over omzet maken met winterteelt.
"The Organic Seed Grower" van John Navazio
Hoe ga je aan de slag met je eigen zaden? Dit boek helpt je op weg naar meer onafhankelijkheid, zonder elk jaar dure zaden te kopen.
"Fermentista – De gezonde kracht van gefermenteerde groenten" van Marta en Joanna Klejman
Hoe je groenten langer houdbaar maakt, én een extra omzetkanaal creëert.
"Growing a Revolution" van David Montgomery
Praktische voorbeelden van boeren die hun grond regenereren terwijl ze winst maken. Bewijs dat duurzaam en rendabel hand in hand gaan.
"To Sell is Human" van Daniel Pink
Waarom verkopen geen vies woord is, en hoe je dat goed doet zonder pusherig te zijn. Ideaal voor telers die willen groeien met B2B verkoop.
"The New Rules of Marketing and PR" van David Meerman Scott
Hoe je zonder budget klanten vindt via sociale media en directe communicatie.
"Boeren met Verstand" van Jan Douwe van der Ploeg
Waarom en hoe kleine boeren wél kunnen overleven. Met Nederlandse voorbeelden.
"De Voedselrevolutie" van Volkert Engelsman
Van Eosta-oprichter: hoe de bio-sector is gegroeid.
"We eten ons dood" van Louis De Jager
Wat er mis is met de voedselindustrie, en hoe jij als lokale teler het alternatief bent.
"De mens is een plofkip" van Teun van de Keuken
Over hoe echt eten verdwijnt. En waarom mensen meer dan ooit op zoek zijn naar wat jij doet.
"Ons voedsel" van Louise Fresco
Waarom voedsel het belangrijkste verhaal is dat we elkaar vertellen. Veel aandacht voor niet-Westerse culturen. Met een frisse, realistische kijk op het lokale voedselsysteem.
Blijf op de hoogte van onze nieuwste functies, en ontvang speciale aanbiedingen.